Skip to main content

Lichaamsgericht

In mijn praktijk en bij alle methodieken die ik inzet is sensitiviteit voor het lichaam een constante factor. Ons lijf slaat herinneringen op en ons lijf helpt het weer los te laten.

contact:

Lichaamsgericht werken

In mijn praktijk en bij alle methodieken die ik inzet is sensitiviteit voor het lichaam een constante factor. Ons lijf slaat herinneringen op. Door hier met onze aandacht naartoe gaan, ademwerk en een constante sensitiviteit voor deze lichamelijke sensaties helpt ons om op meerdere vlakken inzicht te krijgen in onze traumatische herinneringen en onze kwetsuren. Vaak weet het lichaam uit zichzelf wat het moet doen om weer los te laten maar zijn wij vergeten hoe we de natuurlijk impulsen van regulatie van ons lichaam kunnen volgen.

Naast de sensitiviteit voor het lichaam werk ik met het zenuwstelsel vanuit de polyvagaaltheorie van Stephen Porges en met de daarbij ontwikkelde werkvormen van Deb Dana.

Rouw staat niet op zichzelf maar is verbonden met alles rondom de verlieservaring. We werken met die omgevingsfactoren, het systeem waarin jij bent opgegroeid en nu zit, welke overlevingsdelen je ontwikkeld hebt en wat er achter slot en grendel is gegaan. We praten niet alleen maar maken situaties en gevoelens inzichtelijk met opstellingen op tafel, in de ruimte of met creatief werk.

1

Systemisch werken

Systemisch werken heeft tot doel wat verborgen is zichtbaar te maken. Dit kan zowel met concrete systemen zoals die van een gezin als met abstracte systemen zoals je innerlijke energiehuishouding.

Lees meer…

2

Verlies in beeld

Verlies in beeld, brengt een verlies letterlijk in beeld en dat is dus naast het gesproken woord een extra taal erbij; een visuele taal.

Lees meer…

3

Creatief

Creatief werk kan de hulpvrager helpen om bij gevoel te komen of thema’s tot uitdrukking te brengen die (nog) niet in gesproken woord tot uitdrukking kunnen komen.

Lees meer…

4

Lichaamsgericht

In mijn praktijk en bij alle methodieken die ik inzet is sensitiviteit voor het lichaam een constante factor. Ons lijf slaat herinneringen op en ons lijf helpt spanning weer los te laten.

Lees meer…

5

Theater & Drama

Mijn theaterachtergrond is vormend voor hoe ik mijn trainingen ontwikkel. Ik gebruik theater en drama als middel en als doel.

Lees meer…